Un medic din Sibiu a fost reținut după ce ar fi cerut șpagă de la mai mulți pacienți. Cadrul medical cerea de la bani, alimente, până la servicii de întreținere a spațiului verde. 

Bărbatul în vârstă de 69 de ani profesează la Spitalul Militar din Sibiu. Din luna martie până în luna mai, doctorul a reușit să ia spagă de la 6 pacienți. Însumate, atențiile sunt de aproximativ 1.100 lei. Culmea, medicul cu 20 mii lei salariu ajunsese să ceară și mâncare, drept spagă. El a fost reținut de polițiști și ulterior, plasat în control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), în 29 martie a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu un dosar penal pentru luare de mită, ca urmare a formulării a două denunţuri înregistrate la DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu. „În fapt, s-a reţinut că, în perioada martie 2022 – mai 2022, o persoană, având calitatea de medic în cadrul unei unităţi spitaliceşti din Sibiu, a pretins şi primit de la 6 pacienţi sume de bani în cuantum total de 1100 de lei, precum şi prestări de servicii întreţinere spaţii verzi, dar şi produse alimentare şi băuturi alcoolice, toate remise cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv de îndeplinire a actului medical”, a arătat sursa citată.

La acel moment, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus începerea urmăririi penale „in rem” pentru dare de mită, respectiv luare de mită, extinzându-se apoi urmărirea penală prin mai multe ordonanţe, din 25 iulie, cu privire la noi fapte de corupţie.

În 1 august, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale faţă de suspect, iar miercuri acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a se se aprecia asupra măsurilor preventive ce urmează a fi dispuse în cauză.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu au beneficiat şi de sprijinul I.G.P.R. Brigada Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi IPJ Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.