Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă, joi seară, că România este solidară cu Franţa. ”Mă bucur că am fost alături de o parte dintre cei 77 de pompieri salvatori care încep această misiune internaţională”, a transmis ministrul, precizând că ”România arată, în mod constant, că are capabilităţile necesare pentru a acorda sprijin”, anunșă news.ro.

”România este solidară cu Franţa! Pompierii români acordă sprijin autorităţilor franceze care se confruntă cu situaţii dificile provocate de incendiile de pădure care au cuprins teritorii extinse. Această decizie a fost luată rapid de către Guvernul României ca urmare a solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franţa prin Mecanismul European de Protecţie Civilă”, a scris, joi seară, pe Facebook, Lucian Bode.

Ministrul de Interne afirmă că Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU şi IGSU, este un partener de nădejde în astfel de situaţii de urgenţă, capabil să ofere sprijin tuturor cetăţeniilor europeni aflaţi în nevoie.

”Mă bucur că am fost alături de o parte dintre cei 77 de pompieri salvatori care încep această misiune internaţională în Franţa şi sunt convins că ne vor face din nou mândri de prestaţia lor gestionând cu maxim profesionalism şi devotament provocările din teren. România arată, în mod constant, că are capabilităţile necesare pentru a acorda sprijin ţărilor europene în cazul producerii unor situaţii de urgenţă grave, având capacitatea de a-şi onora angajamentele asumate la nivelul Uniunii Europene. Le doresc misiune uşoară şi să nu uite că au toată aprecierea noastră şi a celor în sprijinul cărora acţionează, în orice colţ de lume s-ar petrece acest lucru”, a mai transmis ministrul.

Acesta precizează că a transmis pompierilor să îşi ia toate măsurile de protecţie şi să se întoarcă toţi cu bine acasă.

”Am încredere în ei pentru că pompierii români au dovedit deja partenerilor internaţionali, inclusiv în misiunile din Grecia, că sunt adevăraţi profesionişti în lupta cu flăcările”, a mai transmis ministrul.

77 de pompieri români vor fi transportaţi, joi noapte, cu două aeronave militare în Franţa pentru a sprijini autorităţile locale în stingerea incendiilor de vegetaţie.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.