Românii au reluat protestele de amploare din cauza banilor. Chiar în aceste momente, angajații din penitenciare protestează în fața ministerului de Interne pentru că aplicarea legii salarizării a fost suspendată. Protestele polițiștilor vor continua și mâine. 

 

Polițiștii sunt nemulțumiți de salariile pe care le au și spun că nu mai fac față scumpirilor tot mai mari din ultima perioadă, motiv pentru care s-au înregistrat și demisii în lanț. 

Protestatarii cer respectarea și aplicarea corectă a Legii salarizării 153/2017, lege acre începând cu anul 2022 a fost suspendată prin OUG. De asemenea, aceștia mai cer și acordarea integrală a diferențelor salariale restante, dar și majorarea salariilor de funcție cu 15%, similar cu salariile din celelalte ministere. 

 

Polițiștii spun că în timpul pandemiei au fost în prima linie și au muncit în condiții foarte dure,d e cele mai multe ori au stat peste program și s-au expus pericolului infectându-se cu COVID-19 – toate aceste lucruri pe un salariu precar.

Guvernanții, mai spun polițiștii, au refuzat să le acorde sporul pentru COVID, iar din acest motiv polițiștii mai cer și actualizarea normelor legale de hrană și echipare cuvenită. Ei spun că dacă această lege nu va fi aplicată iar autoritățile nu vor găsi o soluție în acest sens, vor continua protestele și în perioada următoare. 

 

De altfel, și mâine, tot în fața sediului Ministerului de Interne, sindicatul polițiștilor europeni împreună cu sindicatul polițiștilor din penitenciare se vor întâlni pentru a-și cere drepturile. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.