Gândul zilei

„Dacă veți avea credință cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo și se va muta; și nimic nu va fi vouă cu neputință. Dar acest neam de diavoli nu iese decât numai cu rugăciune și cu post!” (Matei 17, 14-23)

Știai că?

Mirul este o rășină aromatică extrasă din arborii (arbuștii) de mir. Marele Mir este preparat din ulei de măsline, vin curat, alături de 39 de arome și este fost folosit la botez prin taina mirungerii, la sfântul maslu fiind tămădiutor și alungă suferințele, la slujba litiei unde se binecuvântează alături de pâine și vin și la sfârșitul Sfintei Liturghii, unde preotul unge cu mir fiecare credincios. Marele Mir, la noi în țară, se săvârșește printr-o procesiune speciala, în Dealul Patriarhiei, odată la șapte ani, în Săptămâna Mare. Mirul se fierbe mai multe zile la rând, pentru ca în Joia Mare să fie sfințit.

Pilda zilei

Sfânta simplitate 

Un preot de la ţară, mergând cu treburi spre satul vecin, a văzut o femeie din parohia sa spălându-şi rufele în râu şi, apropiindu-se, a întrebat-o:
– Duminică, la slujbă, am văzut că nu m-au ascultat toţi cu atenţie. Poate am vorbit lucruri prea savante şi mă gândesc, duminica asta, să vorbesc mai pe înţelesul oamenilor.

 Spune-mi, dumneata ce-ai înţeles din ce-am spus eu la predică?
– Părinte, i-a răspuns cu smerenie femeia, eu n-am multă carte, dar aş vrea să vă întreb şi eu ceva: vedeţi pânzele ce le spăl eu acuma? Apa trece prin ele şi le curăţă. Credeţi că au ele habar de cum le-a curăţat apa? Şi cu toate astea, devin albe şi frumoase. Nu înţeleg eu, în biserică, tot cuvântul sfinţiei tale, dar simt în suflet căldura Duhului Sfânt, Care mă curăţeşte de păcat, aşa cum apa aceasta curăţă pânzele mele.
Tare mulţumit a plecat preotul văzând un om care nu e doar cu gândul la cele sfinte, ci şi cu sufletul.

“La Dumnezeu ajungem printr-un anume mod de viaţă, nu printr-un anume fel de a gândi”

Citește continuarea pe realitateaspirituala.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.