Societatea de Transport București (STB) a anunțat sâmbătă că a lansat aplicația YouthTB, dedicată elevilor care frecventează unitățile de învățământ din Capitală și din Ilfov, pentru obținerea abonamentului gratuit de transport.

„În plin proces de digitalizare, Societatea de Transport București STB SA menține ritmul și nivelul calității serviciilor oferite, de data aceasta, prin lansarea aplicației mobile YouthTB, dedicată elevilor care frecventează unitățile de învățământ acreditate din Municipiul București sau Județul Ilfov, pentru obținerea abonamentului gratuit de transport”, anunță STB, într-o informare publicată pe site-ul instituției.

Astfel, pe lângă eliminarea procedurii birocratice de până acum, prin care elevii puteau să își procure titlul de transport, se reduce și aglomerația ce se crea în fiecare an la centrele de vânzare odată cu începerea școlii.

Potrivit informării citate, noua aplicație permite obținerea abonamentelor metropolitane valabile în perioada anului școlar, pe toate liniile de transport public de suprafață din Regiunea București – Ilfov, indiferent de operatorul de transport, conform legislației în vigoare.

Pentru a putea beneficia de abonament gratuit, utilizatorul trebuie să aibă statutul de elev înscris la o unitate de învățământ acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov.

Confirmarea statutului de elev se face automat prin intermediul aplicației, pe baza CNP-ului completat la înregistrarea contului. 

STB S.A., certifică faptul că respectă drepturile conferite de Regulamentul U.E. nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal privind libera circulație a acestor date.
Aplicația mobilă YouthTB este disponibilă în:
https://apps.apple.com/ro/app/youth-tb/id1642922884?l=ro
https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.stbsa.ticketing

„Transformarea digitală face transportul public mai accesibil. Începând cu luna aprilie am implementat eliberarea abonamentului pentru elevi și studenți cu valabilitatea de 6 luni, respectiv un an. Toate centrele de vânzare STB SA sunt online, fiind posibilă și efectuarea plății prin POS. Peste 1200 de mijloace de transport ale societății sunt dotate cu validatoare inteligente pentru plata cu cardul bancar. Acum venim în întâmpinarea elevilor, urmând ca de la începerea anului universitar aplicația de eliberări abonamente și titluri de călătorie să fie accesibilă și pentru studenți”, a declarat Adrian Criț, Directorul STB SA.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.