Catedrala St Giles din Edinburgh, unde a fost depus sicriul Reginei Elisabeta a II-a, a fost deschisă publicului, iar mii de oameni au format cozi lungi pentru a-i aduce un ultim omagiu celui mai longeviv monarh din istoria Regatului Unit.

Când timp va sta în Catedrala St Giles, sicriul va fi păzit de Compania Regală a Arcașilor.

Toți cei care se așează la coadă pentru a-i aduce un ultim omagiu Reginei vor primi brățări de identificare, pentru a fi lăsați să intre în Catedrală, potrivit BBC.

Publicul a fost avertizat că este poisbil ca timpul de așteptare să ajungă la câteva ore.

Imagine

Sicriul reginei Elisabeta a II-a este fabricat din stejar englezesc, dublat de plumb şi era deja pregătit de acum 30 de ani, relatează  The Times

Societatea de pompe funebere din Londra, Leverton and Sons, responsabilă de funeralii, declarase în urmă cu patru ani cotidianului britanic că nu ştie când şi de cine au fost fabricate sicriile, pe care ea le-a moştenit în 1991 când a început să lucreze cu Palatul.

„Este făcut din stejar englezesc, ceea ce este foarte dificil de găsit şi foarte costisitor”, explicat atunci patronul societăţii, Andrew Leverton.

Dublura de plumb permite ermetizarea sicriului pentru că el va fi depus într-o criptă şi nu îngropat. Dar aceasta îl face extrem de greu pentru cei opt bărbaţi care îl vor purta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.