Funeralii Regina Angliei. Imagini impresionante de la ultima procesiune, în Londra, de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster. Cortegiul funerar a fost însoțit de Regele Charles al III-lea, alături de copiii săi, prinții William și Harry, și alți membri ai familiei regale. Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Westminster Hall, unde va rămâne până la începutul săptămânii viitoare. Sunt așteptații sute de mii de britanici pentru a-și prezenta omagiile.  

Sicriul în care se află fosta suverană Elisabeta a II-a, încadrat de soldaţi în ţinute de gală, a fost scos miercuri din Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a reginei în cei 70 de ani de domnie.

A fost transportat spre Westminster Hall, unde rămâne expus pentru ca britanicii să-şi ia adio de la suverană.

Ultima procesiune a început miercuri, când au fost surprinse imagini impresionante cu soldații din Garda Regală.

Imagine

Regele Carol al III-lea, sora sa, Anne şi fraţii lor, Andrew şi Edward au însoţit cortegiul funerar pe jos, alături de nepoţii reginei, prinţii William şi Harry.

Totul a fost planificat cu solemnitate și exersat în detaliu. O tobă a fost lovită în același tempo în cursul procesiunii. Menținerea acestui ritm ar trebui să asigure că procesiunea ajunge la Westminster Hall exact la 15:00, ora locală (17:00, ora României), notează BBC.

Oamenii au asistat tăcuți la trecerea cortegiului regal funerar către Westminster Hall. Sicriul Reginei a ajuns la ora 17:05, ora României, după exact 38 de minute de la plecarea de la Palatul Buckingham.

Opt tineri soldați din Garda Grenadier au dus sicriul, după ce și-au dat jos celebrele căciuli din piele de urs.

Miile de britanici prezenți la Palatul Westminster au aplaudat după oprirea cortegiului.

 

Imagine

Arhiepiscopul de Canterbury a ținut o slujbă iar ​Celebrul clopot din turnul cu ceas al Londrei, Big Ben, va suna, iar din Hyde Park vor fi trase salve de tun.

Regina va rămâne în Westminster Hall până în dimineaţa zilei de luni, 19 septembrie. Britanicii vor putea veni pentru a-și aduce omagiile timp de 23 de ore pe zi. Sunt aşteptate sute de mii de persoane.

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, după o domnie de 70 de ani, fiind cel mai longeviv monarh din lume. Suverana Angliei se afla la Castelul Balmoral din Scoția, în momentul morții sale. Sicriul Reginei a ajuns marți, la Londra, la reședința oficială regală – Palatul Buckingham.

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.