Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat în exclusivitate la Legile Puterii de la Realitatea Plus că elevii vor avea, în general, burse mai mari anul acesta, fie că este vorba de burse sociale, de merit sau de indemnizații. Cîmpeanu a mai precizat că sumele vor crește și mai mult odată cu adoptarea proiectului legii „România Educată”.

CITEȘTE ȘI: Sorin Cîmpeanu: Calcule EXCLUSIVE, câți bani pot primi elevii care fac naveta între localități

„Bugetul este de 1 mld 332 de milioane lei, de 5 ori mai mare decât în urmă cu 3 ani. Deci nu iei din burse, ci le dai de 5 oi mai mult

Niciun elev care se află într-o situație dificilă nu va fi privat de bursa socială. Aceasta este garantată de la bugetul de stat, Toți vor primi 200 de lei anul acesta, iar în proiectul legii „România Educață” este prevăzut un fond de 10 ori mai mare pentru aceste burse.

Masa caldă – A fost un proiect care nu și-a atins scopul în forma de până acum, l-m extins la 350 de milioane de lei, de 10 ori mai mult decât la început, anul acest sunt 350 de școli, au mărit cuantumul de masă la 15 lei pe zi, iar în proiectul legii „România Educată” să ajungă la se adreseze la cel puțin 1 milion de elevi, asta înseamnă aproape generalizare. Nu înțeleg de ce 6 ani am pilotat programul, nu știu ce așteptam să vedem, că o masă caldă îi motivează și pe părinții să-și trimită copiii la școală?! De anul viitor programul va fi integrat în școli, va include și fostul program „Cornul si laptele”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în direct la Legile Puterii de la Realitatea Plus.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.