Concedieri sunt ”inevitabile” la Clarence House, fosta reşedinţă oficială la Londra a lui Charles al III-lea, confirmă miercuri un purtător de cuvânt, o decizie criticată rapid de către un sindicat, relatează AFP.

Cotidianul britanic The Guardian dezvăluie că zeci de membri ai personalului de la Clarence House au primit deja o scrisoare de concediere.

Aproximativ 100 de persoane muncesc la Clarence House, unele de zeci de ani.

Serviciile regelui şi reginei urmează să fie transferate la Palatul Buckingham după urcarea pe tron a lui Charles al III-lea, care a devenit joi rege, la moartea mamei sale, Elizabeth a II-a.

”În urma ascensiunii la tron, săptămâna trecută, operaţiunile casei fostului prinţ de Walles şi fostei ducese de Cornwall au încetat, iar aşa cum cere legea a început un proces de consultare”, declară Clarence House, contactată de AFP.

”Personalul nostru a adus servicii îndelungate şi loiale, iar cu toate că unele concedieri sunt inevitabile, acţionăm de urgenţă pentru a găsi posturi alternative celui mai mare număr posibil de angajaţi”, precizează Clarence House.

”Decizia Clarence House de a anunţa concedieri în plină perioadă de doliu este pur şi simplu fără suflet” reacţionează într-un comunicat secretarul general al Sindicatului PCS.

”Erau de prevăzut schimbări, din moment ce rolurile se schimbă în familia regală, însă amploarea şi rapiditatea cu care au fost anunţate sunt extrem de nemiloase”, denunţă sindicatul.

Angajaţii Clarence House nu sunt reprezentaţi de către un sindicat recunoscut, scrie The Guardian.

Potrivit ziarului, serviciile regale au vrut mai întâi să amâne anunţarea concedierilor până după funeraliile reginei Elizabeth a II-a, luni.

Însă, în urma unui aviz juridic, s-a decis ca vestea să fie anunţată cât mai rapid.

Tuturor angajaţilor concediaţi li se vor oferi indemnizaţii de concediere ”îmbunătăţite” şi niciunul nu va fi afectat timp de cel puţin trei luni de zile, potrivit unor surse regale.

 

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.