O gravidă în 39 de săptămâni, diagnosticată cu urgență la naștere a fost internată și lăsată să aștepte în rezerva până când fătul a murit în pântec.

Deși se internase în spital dimineața la ora 8:00 și medicul declasare că este o urgență, femeia a așteptat până seara la ora 19:00 pentru a fi refăcută o testare a funcțiilor vitale ale fătului, moment la care s-a constatat că decedase. La internare, fătul era în viaţă.

În acest caz s-a depus plângere penală și ancheta este deja și la DSP, informează avocatul Cuculis.

Familia a mai pierdut un alt copil, acum ceva timp, în același mod. 

Reacția Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea

A fost demarată și o anchetă internă în cadrul Spitalului Buftea.

După ce se termină ancheta, spitalul va da mai multe informații. Se pare că pacienta a fost monitorizată în ultima lună de medicul curant. Până la terminarea anchetei interne spitalul nu face declarații suplimentare.

Ce spune poliţia

La data de 28 iunie a.c. în jurul orei 14:45, polițiștii orașului Buftea au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat, cu privire la faptul că, la data de 27 iunie a.c., a fost contactat telefonic de către soția sa, internată la un spital din orașul Buftea, care i-a comunicat faptul că fătul, pe care urma să-l nască, este decedat.

Polițiștii orașului Buftea au relaționat cu medicul din cadrul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, pentru efectuarea de activități din competență.

În cauză, a fost deschis dosar de urmărire penală, în care polițiștii orașului Buftea efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Sursa: Vedeta Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.