Elena Udrea rămâne în închisoare, după ce  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestanția în anulare depusă de fostul ministru în dosarul „Gala Bute”. O solicitare similară fusese respinsă definitiv și în luna aprilie, de magistraţii aceleiași instanță.  Decizia este definitivă. 

Minuta încheierii: Respinge, ca inadmisibile, cererile de sesizare a Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 432 alin. (1) şi (4) din Codul de procedură penală, formulate de către contestatorii Breazu Liberiu Tudor şi Udrea Elena Gabriela. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorii la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 septembrie 2022.

Minuta deciziei penale nr. 66: Respinge, ca inadmisibile, apelurile declarate de persoanele condamnate Breazu Liberiu Tudor, Obreja Rudel şi Udrea Elena Gabriela împotriva deciziei penale nr. 41 din data de 7 aprilie 2022, pronunţată de Completul de 5 Judecători Penal 3-2018 în dosarul nr. 3089/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă apelanţii la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru apelanţi, în cuantum de câte 220 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 septembrie 2022.

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.