Ucraina a reacționat rapid la noile amenințări lansate de Vladimir Putin împotriva Kievului, a Occidentului și a NATO. Liderul Volodimir Zelenski a semnat, vineri, documentul prin care solicită aderare la NATO în regim accelerat. De asemenea, liderul ucrainean a afirmat că este gata de negocieri cu Rusia, dar cu alt președinte. Putin a semnat, vineri, în cadrul unei ceremonii fastuoase organizate la Kremlin, tratatele de aderare la Federație a regiunilor ucrainene Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson.

„Tocmai s-a încheiat ședința Consiliului Național de Securitate și Apărare. Avem soluția.
 
Prima este doar calea de a întări Ucraina și de a alunga ocupanții de pe tot teritoriul nostru revine pacea.
 
Al doilea – Ucraina a fost și rămâne un lider în eforturile de negociere. Statul nostru este cel care a oferit întotdeauna Rusiei să convină asupra coexistenței în condiții egale, corecte, demne și corecte.
Evident, cu acest președinte rus nu se poate. Nu știe ce este demnitatea și sinceritatea. Deci suntem gata de dialog cu Rusia, dar deja cu un alt președinte al Rusiei.
 
Și în al treilea rând – trebuie să înregistrăm legal tot ce am realizat deja de fapt. În Ucraina se decide soarta democrației în confruntarea cu tirania” a transmis într-o postare pe facebook.
 
Anterior, liderul de la Kiev a anunțat și accelerarea demersurilor de aderare la NATO.

„De facto, am ajuns deja în NATO. De facto, am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Acestea sunt reale pentru Ucraina – reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre.

Avem încredere unii în alții, ne ajutăm reciproc și ne protejăm reciproc. Aceasta este Alianța.

De facto. Astăzi, Ucraina depune o cerere pentru a o face de jure. Într-un proces care este în concordanță cu valoarea noastră de a ne proteja întreaga comunitate. Într-o manieră accelerată.

Facem pasul nostru decisiv prin semnarea cererii de aderare accelerată a Ucrainei la NATO”, a declarat Zelenski.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.