Gândul zilei

„Atunci când vă rugaţi, să nu fiţi ca ipocriţii, căci lor le place să se roage stând în picioare în sinagogi şi la colţurile străzilor, ca să fie văzuţi de oameni. Adevărat vă spun că şi-au primit răsplata! Ci tu, când te rogi, intră în camera ta, încuie uşa după tine şi roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, iar Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti” – (Matei 6:5-6).

Știai că?

Paroh este preotul canonic hirotonit care conduce o parohie, ce se mai numea și protoiereu. Preotul principal și responsabil al unei parohii este  numit de arhiereul eparhiot. El este întâi stătătorul parohiei și al comunității bisericești. Potrivit învățăturii bisericești el este părintele duhovnic și învățătorul turmei, precum și săvârșitorul rânduielilor liturgice stabilite de biserică.

Pilda zilei

„Doi oameni s-au dus la Templu să se roage; unul era fariseu, iar celălalt era colector de taxe. Fariseul stătea în picioare şi se ruga în sine însuşi astfel: „Dumnezeule, Îţi mulţumesc că eu nu sunt ca ceilalţi oameni – tâlhari, nedrepţi, adulteri – şi nici chiar ca acest colector de taxe! Eu postesc de două ori pe săptămână şi dau zeciuială din tot ceea ce câştig!” Colectorul de taxe însă stătea la distanţă şi nu îndrăznea nici măcar să-şi ridice ochii spre cer, ci se bătea pe piept, zicând: „Dumnezeule, îndură-te de mine, păcătosul!” Eu vă spun că mai degrabă acesta s-a dus acasă socotit drept, decât celălalt. Căci oricine se înalţă pe sine va fi smerit, iar cel ce se smereşte va fi înălţat”. – (Luca 18:9–14)

Citește și Rugăciunea zilei pe realitateaspirituala.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.