Rugăciunea zilei

Rugăciunea către Sfântul Apostol Bartolomeu

„O, mărite Sfinte Apostol Bartolomeu, Isus te-a numit persoană fără ascunzișuri și tu ai aflat prin acest cuvânt că el era Fiul lui Dumnezeu și Regele Israelului.
Obține pentru noi harul de a fi întotdeauna corecți și nevinovați precum porumbeii. Fă-ne să recunoaștem semnele timpurilor, care să ne ducă la Isus pe pământ și la timpul potrivit ne va uni cu El pentru totdeauna în rai. Amin!”

Gândul zilei

„Când devenim cu adevărat conștienți de darurile lui Dumnezeu, nu mai avem timp să cerem nimic. Ne continuăm drumul și spunem mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc!”- Maica Gavrilia Papaiannis.

Știai că?

Liturghia catehumenilor sau a celor chemați la botez reprezintă prima parte din Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie întrucât, încă din cele mai vechi timpuri cei ce participau la slujbele religioase erau încă nebotezați. Slujba începe, în Altar, în fața Sfintei Mese, când preotul rostește: „Binecuvântată este împărăția a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor” și se încheie cu: „ectenia celor chemaţi”

Pilda zilei

Sfânta Biserică

„Dorind să-l contrazică, un necredincios îi spuse unui creştin:
– Voi, creştinii, spuneţi că Dumnezeu este oriunde. Dacă este aşa, de ce te mai duci la Biserică, să asculţi predica, când oricum Îl vedem peste tot.
– Aşa este, pe Dumnezeu, cei cu credinţă Îl văd peste tot şi prin toate, însă priveşte! Chiar dacă aerul este încărcat pretutindeni cu vapori de apă, aceştia nu-ţi astâmpără setea şi, de aceea, mergi la fântână. La fel şi noi, creştinii, mergem la Biserică aşa cum tu mergi la fântână. Tu îţi astâmperi setea trupului cu apa proaspătă şi rece a fântânii, noi ne astâmpărăm setea sufletului cu apa dătătoare de viaţă veşnică: Cuvântul lui Dumnezeu.”-„Biserica este o corabie, iar creştinii care merg la Sfânta Biserică şi intră în ea sunt izbăviţi din furtuna păcatelor” (Sfântul Nicodim)

Citește continuarea pe realitateaspirituala.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.