Gândul zilei

„- Ce valoare are rugăciunea, și îndeosebi rugăciunea inimii prin îndumnezeirea omului?

– Când rugăciunea este ajunsă pe treptele cele mai înalte, puterile omului se unesc tot mai mult cu puterile lui Dumnezeu, încât simte că lucrarea sa este copleșită de lucrarea lui Dumnezeu, dar în modul simțit de el ca om, și de semenii săi, ca oameni. Aceasta este îndumnezeirea omului”. – Părintele Dumitru Stăniloae

Știai că?

Mitropolitul este episcopul unei metropole, a unui oraș-capitală a unei provincii eclesiastice sau a unei regiuni, biserica episcopală fiind frecvent o catedrală. Este un rang în ierarhia bisericii ortodoxe. Cel care deține acest rang se supune ascultării către patriarh, din punct de vedere administrativ. Toți ierarhi în funcții administrative sunt episcopi. Sunt trei trepte ale ierarhiei: episcop, preot și diacon.

Pilda zilei     

Gândul cel bun

Îndreptându-se spre casă, un ţăran a găsit la marginea drumului, pe câmp, un sac plin cu porumb. Uitându-se el de jur-împrejur, s-a hotărât să-l ia acasă, fiindcă i-ar fi prins tare bine şi, oricum, nu-l vedea nimeni. S-a mai uitat o dată înainte, înapoi, în dreapta şi în stânga şi s-a aplecat să ia sacul.
Dar, deodată, s-a oprit, amintindu-şi că, într-o singură direcţie, nu s-a uitat: în sus. Privind cerul, lăsă acolo sacul şi, zâmbind, îşi continuă liniştit drumul spre casă, spunându-şi:
– Mulţumesc, Doamne, că mi-ai dat gândul cel bun. E drept că aş avea mare nevoie de un sac cu porumb, dar mai mult am nevoie de un cuget curat şi liniştit. Cu siguranţă că vreun vecin din sat nu a putut duce prea mult deodată şi se va întoarce după sac. Dacă l-aş fi luat nu m-ar fi văzut niciun om, dar m-ar fi văzut Dumnezeu.

“Mă străduiesc să am un cuget curat înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor” (Sfânta Scriptură)

Citește continuarea pe realitateaspirituala.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.