Gândul zilei

„Cea mai mare și mai însemnată datorie a omului este să-L iubească din toate puterile lui pe Dumnezeu, și după aceea pe orice semen al său, și mai mult, pe vrăjmașul său.” – Cuviosul Paisie Aghioritul

Știai că?

Vicar este un  preot sau episcop care ține locul unui demnitar de rang mai înalt, sprijină preotul paroh a unei parohii, sub autoritatea episcopului eparhial a cărui slujire a lui Hristos a fost chemat să participe în activitatea administrativă și canonică. Cât timp un vicar exercită această funcție, regiunea unde se exercită autoritatea vicarului, cât și reședința acestuia poartă numele de vicaria.

 Pilda zilei

Părintele Arsenie Papacioc și cerșetorul

Povestea părintele Arsenie Papacioc că atunci când s-a întors de la Aiud, din acel loc de chin, în gară, a fost întâmpinat de un cerșetor care cerșea. Părintele, îmbrăcat într-o reverendă ponosită, copleșit de cuvintele acestui biet sărman, a băgat mâna în buzunarul hainei până ce s-a întâlnit cu fundul buzunarului și nu a găsit nimic. Atunci, plin de iubire și cu bucurie în suflet, i-a zis omului: „Fratele meu, nu am să-ți dau nimic, dar îți pot da o caldă îmbrățișare!”  Și l-a îmbrățișat cu iubire.            

Omul, cu lacrimi în ochi și prin puterea harului părintelui, i-a răspuns cu bucurie: „Părinte, ceea ce am primit acum, nu mi-a dat nimeni, niciodată!”

Citește continuarea pe realitateaspirituala.net

                                                                                 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.