Rugăciunea zilei

Rugăciune la începerea lucrului

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiule, Unule-Născut al Tatălui celui fără de început,Tu ești cel ce prin gura proorocului Tău David ai zis: ieși-vă omul la lucrul și la lucrarea sa până seara. Tu ai zis și prin gura fericitului Pavel Apostolul: cel ce nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce. Și iarăși Tu ai zis cu preacurata gura Ta: fără de mine nu puteți face nimic. Doamne, Doamne, ascult din tot sufletul și din toata inima dumnezeieștile Tale cuvinte și cu umilință alerg la bunătatea Ta: ajuta-mi mie, păcătosului, cu darul Tău, să săvârșesc lucrul ce încep acum: În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin!”

Gândul zilei                                                      

„Oriunde vedem Sfânta Cruce, să ne aducem aminte cât de mult ne iubește Dumnezeu și așteaptă răspunsul nostru.!”- Patriarhul Daniel

Știai că?

Proscomidiarul reprezintă locul unde se pun darurile oferite de credincioși pentru săvârșirea slujbelor. Pe timpuri acesta era numit jertfelnic. Acesta reprezintă o măsuță poziționată în partea de nord a altarului pe care se pregătește de către preot darurile în ritualul Proscomidiei.

Citește continuarea pe realitateaspirituala.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.