Primăria Capitalei a stins luminițele de Crăciun timp de o oră, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean care își petrec sărbătorile de iarnă printre atacuri ale armatei ruse. 

„În semn de solidaritate cu Ucraina, ne alăturăm astăzi, 21 decembrie 2022, inițiativei „O oră pentru Ucraina” și vom stinge iluminatul festiv de pe străzile Capitalei în această seară, în cea mai lungă noapte din an, în intervalul orar 20.00 – 21.00.
Prin acest demers, ne arătăm sprijinul pentru țara vecină aflată în criză energetică din cauza războiului prin care trece și care afectează milioane de oameni ce își vor petrece Sărbătorile în întuneric.
Astfel, Compania Municipală Iluminat Public București va stinge timp de o oră cele aproximativ 3.000 de instalații luminoase de pe bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii, Calea Victoriei și Piața Presei Libere, precum și la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, unde vor fi stinse luminițele care împodobesc bradul.
Inițiativa aparține membrilor Parlamentului Ucrainei, rețelei United4Ukraine a Parlamentului European, cu sprijinul primăriilor orașelor Kiev și Londra.”, arată primarul Dan pe Facebook. 
 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.