Sesiunile de vânătoare organizate de Ion Țiriac la domeniul de la Balc au fost prilej de încheiat afaceri cu oamenii apropiați de Vladimir Putin. Miliardari precum Klaus Mangold sau Siegfried Wolf s-au numărat de fiecare dată printre invitații fostului tenismen. De doi ani, partidele de vânătoare ar putea fi organizate și în inima Africii, acolo unde Ion Țiriac și-ar fi cumpărat un teren exclusivist pentru a vâna zebre și leoparzi. 

An de an, zeci de vedete și oameni de afaceri din întreaga lume aterizează cu avioanele private pe aeroportul din Oradea, pentru a participa la sesiunea de vânătoare organizate de Ion Țiriac. Ascunse și păzite mai ceva ca un secret de stat, partidele costă zeci de mii de euro, bani pe care Țiriac i-a scos de fiecare dată din propriul buzunar pentru a-și distra prietenii milionari.

Sesiunile încep de obicei vinerea și se termină duminica. Pe lângă sutele de porci mistreți uciși an de an, invitații lui Ion Țiriac au parte de un ospăț pe cinste, acolo unde se discută, printre altele, și afaceri.

„Oamenii sunt drăguți, țara e minunată. Afacerile noastre de aici sunt bune. Am acasă un trofeu, un urs împușcat în România”, declara Wolfgang Porsche, moștenitor al imperiului auto, în 2014, potrivit stirileprotv.ro.

Printre milionarii care nu lipsesc de la partidele de vânătoare de la Balc se numără și oameni de afaceri cu greutate, apropiați de Vladimir Putin.

CITEȘTE ȘI: Cum a făcut Țiriac avere din afaceri cu austriecii și rușii, inclusiv prieteni ai lui Putin

Klaus Mangold, fostul director al gigantului Daimler, producător Mercedes este unul dintre prietenii lui Ion Țiriac cu legături strânse în Rusia. Germanul este impresionat de pădurile din România.

„Vânez în Spania, Franța, Germania, Austria și în alte țări, dar aici este unul dintre cele mai frumoase domenii de vânătoare pe care le-am văzut”, declara în 2014 și Klaus Mangold, fost director Daimler, potrivit stirileprotv.ro.

La partidele de vânătoare organizate de Ion Țiriac participă frecvent și Siegfrield Wolf, austriacul care a revigorat ani la rând industria auto din Rusia, împreună cu Vladimir Putin. În 2014, Wolf a organizat jocurile olimpice de iarnă din Rusia.

„Am construit satul olimpic de la Soci, am construit multe drumuri”, spunea omul de afaceri austriac, potrivit stirileprotv.ro.

Partidele de vânătoare s-ar putea mura, însă, în inima Africii, acolo unde Ion Țiriac și-ar fi cumpărat un domeniu exclusivist pentru pasiunea sa. Potrivit Evz, afaceristul român a cumpărat cu 5,5 milioane de euro domeniul de lux de la o familie de elvețieni. Însă, Țiriac nu a fost complet mulțumit de achiziția făcută așa că a investit alte două milioane de euro pentru a se putea bucura de un lac natural. Complexul din Namibia cuprinde o fermă, un resort de lux, o piscină, opt bungalouri și două vile pregătite să primească oaspeți. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.