Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică cod galben, valabilă în intervalul 26 ianuarie, ora 18.00-27 ianuarie, ora 10:00. Fenomenele preconizate sunt cantități însemnate de precipitații, polei și viscol. 

Atenționarea a fost transmisă către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău, respectiv către comitetele locale pentru situații de urgență de la nivelul județului în vederea dispunerii măsurilor preventive și avertizării operative a populației în eventualitatea apariției unor situații de urgență.

Evoluția fenomenelor meteorologice este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Județean din cadrul I.S.U. Buzău, echipajele de pompieri fiind pregătite să intervină în sprijinul autorităților publice locale și populației în zonele posibil a fi afectate pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte negative.
Recomandări privind protecția populației pentru perioadele cu ninsori și viscol:
-Informați-vă permanent asupra condițiilor meteorologice și evoluției acestora;
– Evitaţi deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică; dacă, totuşi, deplasarea este necesară, informaţi-vă dacă pe traseul ales sunt drumuri blocate;
– Asiguraţi-vă că sistemul de încălzire al autoturismului dumneavoastră funcţionează corespunzător;
– Echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.).

În cazul în care viscolul vă blochează în trafic în afara localităţilor, trebuie să vă păstrați calmul și să luaţi următoarele măsuri:

– Trageţi pe dreapta. Porniţi luminile de avarie;

– Anunţaţi evenimentul la numărul unic pentru apeluri de urgenţă – 112, indicând locul în care aţi rămas blocat.

– Rămâneţi în autoturism până ce echipele de intervenţie ajung la dumneavoastră.

– Nu părăsiţi autovehiculul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi!

Sursa: Realitatea de Buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.