Sinaia a rămas fără curent electric, vineri după-amiază, după ce un copac a căzut pe o linie de înaltă tensiune. A fost afectat inclusiv spitalul din oraș, dar în acest caz au intrat în funcțiune generatoarele.

De altfel, zona montană a judeţului Prahova se află sub avertizare cod portocaliu de ninsoare abundentă şi viscol.

Primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea, a confirmat că tot orașul, inclusiv spitalul, a rămas fără curent electric.

„Absolut tot orașul a rămas fără curent. Acest lucru se întâmplă din cauza celor de la Electrica, care nu înțeleg să introducă în subteran cablurile, mai ales de alimentare, astea mari. Primăria, din buget propriu, a introdus în subteran cablurile în zona centrală, la fel avem tot cartierul Furnica, cel mai vechi din oraș, 54 de străzi, introducem în subteran și ei nu vor să ia în primire lucrarea. Pur și simplu nu vor. Uite ce se întâmplă, că asta s-a întâmplat: a căzut un copac pe o linie de înaltă tensiune. (…) Cablurile trebuie să fie în subteran mai ales într-un oraș de munte ca Sinaia. Asta se întâmplă: se pune chiciură pe cabluri, se rup, cad copaci”, a declarat edilul pentru sursa citată.

Primarul a precizat că nu au fost probleme în privința nealimentării spitalului cu energie electrică, în care sunt internați 38 de pacienți, deoarece au intrat în funcțiune imediat generatoarele.

Între timp, furnizarea de electricitate a fost reluată parţial în staţiunea Sinaia. Încă sunt avariate zonele Drum Cota 1.400 şi bulevardul Ferdinand, restul oraşului fiind rebranşat, au anunțat reprezentanţii Primăriei Sinaia.

Sursa: Realitatea de Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.