Scandalul provocat de declarațiile ministrului de Externe – Bogdan Aurescu la adresa europarlamentarului Rareș Bogdan și nevoia unui alt sistem la conducerea țării printr-o singură mișcare suverană, unită, au fost analizate de actorul Mugur Mihăescu și de Alexandra Păcuraru, luni seară, la România Suverană.

„Am fost tratați ca sclavi, ca ghiocei, orice în raport cu partenerii noștri strategici. Am avut o postare cu Schengen cu 10 milioane de review-uri, au simțit că după 33 de ani suntem în ultimul strat al umilinței. 

Dl Aurescu este doar unul intre cei care ne-au așezat pe stratul ăsta. Acum e dânsul, inaintea lui au fost alții și alții.

Diaspora de ce votează cu noi (AUR, n.r.)? E simplu. Că s-au săturat. Pe lângă că sunt cel mai mare investitor din țara noastră – Diaspora. Ei, înainte, au fost refugiați…. 6 milioane avem, o țară, în timp de pace. 

Am cerut demisia lui Aurescu de pe 5 februarie. Acum cerem demisia nu numai a lui Aurescu, ci a unui sistem.

Fraților, hai să ne unim într-o singură mișcare suverană. Pentru că la alegerile care vin va fi între România și colonie, între țară și provincie, între demnitate și sclavie. 

Mă bucur că ne votează cei de afară. Eu vreau să ne voteze 50 la sută din afară, o alianță, ca să ne voteze. Să facem ca în 1918, în 1948, erau echipe întregi. Și atunci ne-am căpătat măreția de țară. Țara asta tânjește după măreție. Copiii aia plecați în partea cealaltă tânjesc să revină în țară, tânjesc după un sistem funcțional. Sistemele pe care ni le prezintă toți nu sunt sisteme funcționale.

Haideți să ne unim odată pentru totdeauna, să lăsăm vanitățile! Te unește ceva? Ideile te unesc? Să ne unească ideile!

Mă întreb: cer demisia unui om… Nu, eu cer demisia unui sistem, la AUR am cerut demisia sistemului. Și m-aș bucura nu numai Diaspora să fie 50 la sută, m-aș bucura ca românii să se trezească, să vină la vot”, a declarat actorul Mugur Mihăescu, luni seară, în emisiunea România Suverană, la Realitatea PLUS.

„Care e sistemul acum, care e fața, care e spatele sistemului? Și eu m-am întrebat. Cine mi-a executat tatăl, cine a lăsat atâția șomeri pe drumuri? Am zis prima oară că Kovesi, Coldea, Băsescu. Băsescu spune că nu el, că decizia a fost la Coldea. Și-l cred. Au fost Coldea și Kovesi. Ce au avut personal cu tatăl meu? Acum nu există fapta. Anii și durerea mea rămân. Nimeni nu le dă înapoi. Ca să aflu că ei de fapt au executat ordine. Mai de sus. Că nu aveau nimic personal. Au fost doar buni executanți. Păi așa vrem să continuăm?! Deciziile să se ia în alte capitale? Scoate capul un om de afaceri bun care face ceva pentru țară, cu bani în țară, că de asta au și pus sechestre pe toți și au băgat o grămadă de firme în faliment. Ca să cumpere, pe nimic, cine? Alte companii? Aduse tot de dl Coldea, ca să ajute să se dea totul pe nimic.

Hai să ne facem bine. Și ne facem bine cu oameni nu veniți pe fenta USR, români, oameni cinstiți, cu bani aici, care au părinți aici, care au afaceri aici, verificati că au făcut ceva și sunt cinstiți. Altfel, dacă mergem tot cu oameni de laborator, soarta noastră nu este bună”, a concluzionat Alexandra Păcuraru.

Sursa: Realitatea din AUR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.