Miron Mitrea a vorbit despre declarațiile venite din partea lui Marcel Ciolacu dar și ale lui Nicolae Ciucă despre o eventuală colaborare a celor două partide în alegerile de anul viitor. Consultantul politic este de părere că o asemenea decizie nu ar fi benefică pentru partide.

Miron Mitrea este de părere că Marcel Ciolacu a închis practic acest subiect prin răspunsul primit de la Nicolae Ciucă în această săptămână: o posibilă colaborare între cele două partide în alegerile de anul viitor este imposibilă.

„Cele două partide vor merge separat. Au existat și probabil că mai există voci la liberali care își doresc să meargă împreună la alegeri că să beneficieze de sprijin reciproc. PSD nu s-a gândit niciodată la chestia asta. Marcel Ciolacu a închis acum discuția asta. El a fost mereu împotrivă. E o idee politic tâmpită, că să fiu elegant. Asta ar distruge baza electorală a celor două partide.

S-a închis discuția. Marcel face o chestie de politician cu experiență. Imediat PNL a spus că nu sunt de acord, că vor propriul președinte, Ciolacu a spus că OK și a închis discuția. 

Marcel Ciolacu nu a vrut niciodată să meargă în alianța, PSD-ul nu și-a dorit asta, au fost câțiva lideri din linia a 2-a, înțeleg de ce se gândeau la acea soluție. Marcel Ciolacu a închis discuția cu vocea liberalilor. Dacă citeau această strategie a PSD, cei de la PNL nu se grăbeau să răspundă. 

Nu vor merge împreună în alegeri locale, asta nu înseamnă că nu vor există înțelegeri. Vor da voturi de la unul la altul, vor da sprijin, așa se întâmplă. În zonele în care alte partide decât cele 2, cele 2 partide vor conlucra că să-și învingă adversarii. Vor merge acolo unde au interes, vor face politică”, a explicat Miron Mitrea duminică seara la Realitatea PLUS.

Consultantul politic a mai făcut o scurtă analiză și despre alegerile prezidențiale ce vor avea loc anul viitor și despre posibilii candidați:

„Trebuie în primul rând pe cei care vor, apoi pe cei care vor și pot, și la sfârșit pe cei care vor și pot și au sprijin. Unii se pregătesc să candideze pe bune la funcția de președinte, alții se vor face, ca în schimbul abținerii de la candidatura să obțină alte avantaje în partid. Până acum, singurul lucru cert e că Marcel Ciolacu va intra în votul intern pentru acest lucru. Nu va fi singurul, cel mai probabil. El va citi sondaje de opinie, și dacă nu are șanse să câștige, nu va merge. Dacă are șanse să câștige, vom vedea sondajele de anul viitor, vom vedea rezultate de la locale, de la europarlamentare, atunci va merge.

La PNL nu a apărut încă candidatul, nu că nu îl bănuiesc eu.

AUR-ul are șanse dacă PNL își pune un candidat slab, să intre în turul 2. PNL e acolo cu AUR în ultimele sondaje de opinie. Eu chiar cred că sunt acolo. Dacă ei sunt egali, câștigă PNL-ul pentru că are o capacitate de organizare care nu se compară cu AUR. Când nu ai structuri locale nu poți câștigă alegeri locale și nu îți poți urmări voturile”, a explicat Miron Mitrea.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.