Realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel, Anca Alexandrescu, lansează un atac la adresa ministrului Transporturilor, pe care îl acuză că a creat artificial subiectul Bîstroe pentru a deturna atenția opiniei publice la multiplele probleme cu care se confruntă ministerul pe care îl conduce.

„Brusc, Ministerul Transporturilor se ocupa “doar” tehnic de măsurători și restul e la MAE? Păi, acum o lună, iți rupeai hainele de pe tine! Săriți! Au săpat ucrainenii pe Bîstroe! O fi citit oare Raportul Organizației Națiunilor Unite pentru Europa care spunea că în 2005 adâncimea pe Bîstroe depășea peste 10 metri, iar în unele zone chiar 14? 

Unul dintre recordurile lui Grindeanu este lucrarea neconformă a liniei ferate București-Giurgiu. Se amână cu un an, constructorul este austriac, PORR, iar acesta îl acuză pe un subcontractor de nereguli și vrea bani”, spune Anca Alexandrescu.

Liviu Mihaiu consideră că Delta Dunării va dispărea în cel mult 20 de ani, nu doar din cauza dragării ucrainenilor, ci, în special din cauza delăsării autorităților din România.

Ucraina nu ne dă voie să mergem cu navele noastre acolo. Problema e că se face pe 65 km măsurătoarea, durează 10 zile, iar brațul Chilia este și el afectat. Sunt scoase milioane de tone de mâl pe maluri, ceea ce este un dezastru. Și pe Brațul Chilia e la fel. Eforturile României și ale UE se duc pe apa sâmbetei? Mă supără că, pentru mulți, chiar și politicieni, problema Bîstroe nu există. Vom pierde Delta în cel mult 20 de ani, și nu pentru că ei sapă la Bîstroe, ci pentru că nu am făcut nimic. Nu am fost în stare nici măcar să zeciuim banii aia pentru Deltă. Anul trecut au cerut voie ucrainenii să înceapă săpaturile”, a declarat Liviu Mihaiu în emisiunea CULISELE STATULUI PARALEL.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.