Peste 50 de angajați ai unei instituții din Vaslui sunt „handicapați” cu acte în regulă, adică posedă certificate de handicap, pentru diverse dizabilități, în frunte cu directorul. Din păcate nu este vorba de integrarea în muncă a persoanelor cu anumite probleme de sănătate, ci de un tertip găsit pentru a avea anumite beneficii. Peste 50 de angajați ai DGASPC Vaslui au certificate de handicap.

Mai exact, 54. În frunte cu directorul instituției, Dragoș Cazacu, ce a intrat recent în posesia unui certificat de persoană cu dizabilități. Acesta suferă de o boală care îi dădea dreptul să solicite încadrarea în grad de handicap cu mulți ani în urmă, însă a făcut acest demers abia după ce a devenit șeful DGASPC Vaslui.

Persoanele cu certificat de handicap sunt scutite de la plata rovinietei, a impozitului pe venit din salariu, a impozitului pe clădirea folosită ca domiciliu, a impozitului pe terenul aferent clădirii de domiciliu, a impozitului pe mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea lor.

În plus, de anul acesta, dacă dizabilitățile sunt de grad accentuat sau grave, persoanele în discuție, pot beneficia, pe lângă decontarea carburantului necesar deplasării (cu autoturismul aflat în proprietatea sa, a familiei, asistentului personal, însoțitorului sau furnizorului de servicii sociale) și de acordarea de tichete valorice.

Un alt angajat al DGASPC Vaslui este „nevăzător” în acte, dar asta nu îl împiedică să își conducă, singur, mașina, după ce la viza medicală în vederea obținerii permisului de conducere, medicii au constatat că vede perfect. Viorel Bâgu, susține că e „nevăzător cât de cât” și că se descurcă singur deşi că ar trebui să aibă un asistent. Bărbatul e tatăl Alinei Clapa, șefa Serviciului Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Dizabilități din cadrul DGASPC Vaslui, având, printre altele, ca atribuție de serviciu să recomande sau nu încadrarea, respectiv revocarea sau menținerea în grad de handicap a unei persoane.

Sursa: Realitatea de Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.