Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întrevedere cu președintele Republicii Austria, Alexander Van der Bellen, în marja Summitului şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Consiliului Europei – Reykjavik, Islanda. Acesta a avut un dialog cu omologul său din țara care a refuzat accesul României în spațiul Schengen, în decembrie 2022.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, la Reykjavik, Islanda, în perioada 16-17 mai 2023, la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei, desfăşurat pe durata mandatului Preşedinţiei Islandei.

La finalul Summitului va fi adoptată Declaraţia de la Reykjavik, care reconfirmă rolul particular al Consiliului Europei în arhitectura multilaterală la nivel european şi internaţional, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Cu această ocazie va fi anunţată şi înfiinţarea Registrului Internaţional al Daunelor cauzate de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, la care România va participa ca stat fondator.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o serie de întâlniri bilaterale în marja Summit-ului din Islanda cu preşedintele Cehiei, preşedintele Austriei şi preşedintele Sloveniei.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.