Bobby Păunescu face dezvăluiri explozive! Omul de afaceri devoalează mecanismul prin care „Evenimentul Zilei” a intrat în insolvență. Ce rol a avut Dan Andronic?

În anul 2013, Dan Andronic era asociat fictiv al societății Editura Evenimentul Zilei și Capital SRL, cu o deținere aparentă de 90% din capitalul social, spune omul de afaceri Bobby Păunescu.

Această deținere de 90% a fost mereu simulată și fictivă, Andronic fiind omul de paie al Elenei Udrea în combinațiile politico-judiciare ale acesteia, explică Păunescu. Aceste „calități” ale lui Andronic rezultă din hotărârea Curții de apel București din aprilie 2023, în care s-a constatat că există mărturie mincinoasă comisă de Andronic în legătură cu această simulație prin interpunere de persoane, dar că fapta s-a prescris.

În data de 07.10.2013, Andronic încheia cu Andrei Aurel un contract de cesiune de creanță, prin care Andronic îi „ceda” lui Aurel o creanță în cuantum de 360.000 euro pe care susținea că o deține împotriva Editura Evenimentul Zilei și Capital SRL.

Această tranzacție, însă, nu era decât o simulație prin interpunere de persoane. În realitate și în ciuda actului simulat, pretinsa creanță de 360.000 euro a fost cesionată de Andronic către propria soție, Andronic Monica. 

Potrivit omului de afaceri, motivul simulației a fost premeditarea poziției de creditor al societăţii Editura Evenimentul Zilei și Capital SRL, care a intrat ulterior, la scurt timp, în insolvență.

Bobby Păunescu dezvăluie schema prin care Dan Andronic a îndatorat „Evenimentul zilei” prin apropiați de familie

Ulterior demarării procedurii de insolvență, Aurel a fost înscris în tabelul de creanțe al Editura Evenimentul Zilei și Capital SRL cu suma de 360.000 euro, cu scopul de a-i asigura lui Andronic controlul procedurii, în calitate de beneficiar real al tranzacției. 

Este evident că Andronic s-a pus la adăpost față de creditorii reali ai debitoarei Evenimentului Zilei și Capital SRL (prin punerea sub protecția tribunalului) și, în același timp, și-a asigurat, prin interpuși, controlul asupra procedurii insolvenței, ceea ce este o variantă tipică de bancrută frauduloasă, mai spune Bobby Păunescu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.