Fermierii din zona Afumați au declanșat un protest care durează de 13 zile, evidențiind problemele grave cu care se confruntă în industria agricolă din România. Aceștia susțin că traiul în țară devine tot mai dificil, simțindu-se lăsați de izbeliște de către autorități și considerându-se „oameni parasiti de soartă”.

Un agricultor în vârstă de 83 de ani, reprezentativ pentru grupul protestatarilor, a împărtășit o poveste despre viața sa și a generațiilor anterioare. În timp ce arăta cum se mânca pe timpuri, brânză cu mămăligă și ouă, aduse cu el pentru protestatari, el a explicat cum bunicii săi obișnuiau să pună strugurii pe pod, pregătindu-i pentru consumul copiilor lor.

„Aici sunt strugurii noștri, struguri bio, struguri pregătiți să fie hrana sănătoasă pentru copiii noștri. Dar acum, noi, fermierii, suntem lăsați să luptăm singuri. Suntem tratați ca și cum am fi uitați de către de către propriul nostru guvern”, a spus fermierul în vârstă.

Protestatarii au adus în prim-plan mai multe nemulțumiri, printre care creșterea prețurilor, lipsa sprijinului financiar adecvat din partea statului și dificultățile în obținerea de împrumuturi pentru a-și menține fermele în funcțiune.

„Nu se poate trăi în România. Suntem nevoiți să ne confruntăm cu o serie de provocări, iar autoritățile par să nu ofere soluții concrete. Ne simțim abandonați și dorim să atragem atenția asupra situației disperate în care ne aflăm”, a declarat un alt fermier participant la protest.

 

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.