Gabriela Firea, candidatul din partea PSD la Primăria Capitalei, a anunțat construirea unui nou teatru în sudul Capitalei. „Clădirea din Parcul Orășelul Copiilor va fi primul și singurul teatru din Sectorul 4, până acum. Cu siguranță vor urma și alte centre culturale,” a declarat Firea, subliniind importanța acestui proiect pentru dezvoltarea culturală a zonei. Inițiativa promite să îmbogățească oferta culturală a sectorului, aducând arta mai aproape de locuitorii din sudul orașului și stimulând participarea comunității la evenimente artistice.
 
”În felicit pe colegul meu Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, pentru decizia de a investi în cultură. Este nevoie de teatre și în zonele mai îndepărtate de centrul Capitalei, unde sunt majoritatea teatrelor existente în București.
Susțin orice astfel de demers!
Foarte mulți bucureșteni, de toate vârstele, merg la spectacole și piese de teatru.
Este nevoie de mai multe săli de spectacole și investiții în acest domeniu.
În mandatul anterior, ca primar general, am acordat atenție teatrelor și anual am propus alocarea a circa 56 milioane de euro pentru funcționarea lor.
Peste 150 de actori tineri au fost angajați în mandatul meu. Am înființat noi instituții de cultură: Teatrul Dramaturgilor Români, Centrul Cultural Lumina, Centrul Cultural Dinu Lipatti.
Am organizat concursuri pentru posturile de director iar acolo unde a fost nevoie de o numire temporară am făcut-o consultând actorii acelui teatru.
Îmi amintesc cazul Teatrului Bulandra, imediat după moartea tragică a lui Ducu Darie, când toți actorii au fost sunați pentru a decide ei cine să-i conducă în continuare.
Cultura este hrană pentru suflet și pentru minte. Trebuie să investim în acest domeniu și am planuri mari și pentru viitorul mandat.
Construim noua Sală Polivalentă, cu aproape 20.000 de locuri, un teatru temporar unde să poată fi mutate spectacolele din clădirile care intră în consolidare și susținem actorii și proiectele independente.” a adăugat Gabriela Firea.
 
Partidul Social Democrat – Organizația Mun. București CMF 21240002
 
 

Sursa: Realitatea Din PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.