Gheorghe Piperea, candidat din partea AUR pentru Parlamentul European, a declarat că „România condusă de PSD și PNL a ajuns campioană la risc de sărăcie și excluziune socială în Europa.” Aceasta afirmație evidențiază criticile sale la adresa guvernării actuale, acuzând partidele tradiționale că au eșuat în a îmbunătăți condițiile de trai ale românilor. Piperea sugerează că politicile implementate de aceste partide nu au reușit să abordeze în mod eficient problemele economice și sociale, lăsând o mare parte a populației vulnerabilă și expusă riscului de marginalizare. Această poziție reflectă retorica AUR, care promovează schimbarea și reforma ca soluții la provocările cu care se confruntă România.
 
”După 2007, când România a devenit un fel de membru de categoria C a Uniunii Europene (UE), am ajuns campionii UE la risc de sărăcie și de excluziune socială, conform Eurostat. Dacă media europeană este de 22%, România deține un umil loc întâi la riscul de pauperizare cu 34%. 
Fiecare al treilea român este sărac sau este în proces accelerat de sărăcire și ruinare. E abosul ridicol că actuala putere se laudă cu cea mai mare creștere economică din UE. Bogăția creată aici de poporul român cu resursele României, nu este a națiunii, nu este a cetățenilor de rând. Este basculată peste hotare, fără taxare, fără impozitare, ori este acumulată în conturile celor câțiva miliardari pe care îi are România. Exact ca un feudalism. Este absolut cinic, ca băncile, hipermarketurile și companiile din energie să deschisdă șampania la fiecare miliard suplimentar pe luna, făcut pe frica, suferința și fabricarea nevoilor oamenilor de rând, în condițiile în care lumea noastră sărăcește atât de accelerat și de abrupt.
Este gravisim că în ultimii trei ani România a înregistrat regrese la toate capitolele democratice, dar în special la capitolul drepturi și libertăți individuale ale omului. Dreptul la o viață decentă este azi trivializat, iar pandemia ne-a arătat cât de ușor se pot inventa motive de excluziune socială, adică de aruncare a omului de rând extramuros în afara zidurilor cetății, chiar și pe motivul odios al suspiciunii de boală. Crizele au fost inventate și suprapuse doar pentru a se acutiza inegalitatea economică, iar acesta este un subiect pe care UE îl ignoră. ” a evidențiat Piperea.

Material realizat de S.C. DGI MULTIMEDIA DESIGN S.R.L. la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor – Alianța AUR, CMF 41240016

 

Sursa: Realitatea din AUR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.