Peste 11.000 de elevi din București învață în trei schimburi, în 11 școli și licee care nu au spații suficiente. Numai în Sectorul 5 al Capitalei, aproape 5.000 de copii, din trei licee și o școală generală, învață în trei schimburi. Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, spune că va colabora cu primarii de sectoare pentru a construi noi creșe, grădinițe și pentru a nu mai avea școli supraaglomerate.

”Copiii din Sectorul 5 merită grădinițe și școli ca-n Sectoarele 3 și 4. Copiii din întreaga Capitală merită să nu mai învețe în trei schimburi sau în containere, să aibă pază și siguranță, clădirile să fie dotate modern.
Împreună cu Adrian Vigheciu, colegul meu candidat la Primăria Sectorului 5, am un plan clar pentru preșcolarii și elevii din București. Prin colaborarea dintre Primăria Capitalei și primăriile de sectoare putem crește numărul de locuri în creșe și grădinițe, putem să le asigurăm copiilor condiții mai bune pentru o educație sănătoasă și putem veni în sprijinul părinților cu programe after-school.
Trebuie să ducem și în Sectorul 5 modelul de succes implementat de colegii noștri Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. Creșele, grădinițele și școlile din aceste două sectoare sunt moderne, sigure și un mediu potrivit pentru viitorul copiilor capitalei.
În programul de guvernare locală 2024 – 2028, am introdus un capitol special dedicat educației. Împreună cu primarii de sectoare, construim noi creșe și grădinițe, găsim soluții pentru ca elevii să nu mai învețe în trei schimburi, creăm o rețea de centre educaționale comunitare și implementăm programe „școală după școală”.” a declarat Gbriela Firea.
 

Promovare electorală – Partidul Social Democrat – Organizația Mun. București CMF 21240002

 
 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.