Astăzi, vremea se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării, iar în sud și sud-est, mai ales la câmpie va fi călduroasă. 

Cerul va fi variabil, dar vor fi și perioade cu instabilitatea atmosferică ce se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice – în a doua parte a zilei în cea mai mare parte a zonei montane, pe spații mai mici în zonele joase din vest, centru și nord, iar seara și la începutul nopții în partea de est-sud-est a teritoriului. 

În timp scurt, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp și izolat vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări în timpul ploilor. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, local cu cele mai ridicate valori în Muntenia, Dobrogea continentală și sudul Moldovei.

În București, vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. 

La munte, vremea se va încălzi ușor și va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, dar vor fi și perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii extinse după-amiaza și seara și izolat în restul intervalului. 

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp și vor fi posibile căderi de grindină.

La mare, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre searăși în timpul nopții, când trecător vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 31 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 19 și 21 de grade. 

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.