Primele rezultate ale acestei sesiuni a examenului de Bacalaureat vor fi comunicate la data de 8 iulie.

Profesorul Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educației, invitat la „Apel matinal” de la Radio România Actualități, luni, 17 iunie, a declarat că riscul de fraudă la examenul de Bacalaureat din acest an este zero.

Oficialul a declarat că toate probele examenului de Bacalaureat vor fi monitorizate audio-video, ca de fiecare dată. În plus, secretarul de stat a precizat că este imposibilă orice legătură între candidați și profesorii care corectează lucrările.

„Iar în ceea ce priveşte măsurile de siguranţă la evaluarea propriu-zisă, de data aceasta, prin utilizarea platformei, aş spune că riscul de fraudă este zero, pentru că este absolut imposibil să stabileşti vreo legătură între cel care susţine examenul şi cel care corectează lucrarea.

Este bine ştiut de acum că lucrările se distribuie aleatoriu în ţară a doi profesori, situaţi în colţuri diferite ale ţării – nu există legătură nici între profesorii evaluatori şi nici între profesori, evaluatori şi candidat.

Pe de altă parte însă, suntem din nou foarte atenţi şi la mijloacele mai moderne de fraudă din sala de examen. Ştiţi foarte bine, tehnologia a evoluat, iar noi încercăm să ţinem pasul cu aceasta.”, a mai spus invitatul la „Apel matinal” de la Radio România Actualități.

Numărul candidaților la BAC

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Educației a declarat că în totalul de peste 130.000 de elevi care participă la această sesiune a examenului de Bacalaureat se numără și cei înscrişi din alte promoţii decât cea din 2024.

Conform oficialului, structura numărului de candidaţi este următoarea: 119.042 din promoţia curentă şi 15.370 din promoţii anterioare. Profesorul Sorin Ion a subliniat că numărul este cel mai mare din ultimii patru ani, cel puţin. Anul trecut au fost înscrişi 130.000, în 2022 s-au înscris 126.000, iar în 2021 au fost 133.664 de candidați.

În următoarele 10 zile, au loc probele de evaluare a competenţelor lingvistice, de comunicare orală în limba română în limbă maternă, într-o limbă de circulaţie internaţională şi evaluarea competenţelor digitale, după care, în zilele de 1, 2, 3 şi 4 iulie vor avea loc probele scrise, cele trei probe pe care le susţin toţi elevii, plus proba de limbă şi literatură maternă, în data de 4 iulie.

Primele rezultate ale acestei sesiuni a examenului de Bacalaureat vor fi comunicate la data de 8 iulie. Ulterior, după soluţionarea contestaţiilor, pe 12 iulie, vor fi afișate rezultatele finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.