Mai multe zeci de persoane au participat, duminică seara, la un protest organizat în Piaţa Victoriei, în contextul neregulilor semnalate la alegerile din 9 iunie, protestatarii cerând, printre altele, demisia preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă.

Protestul a fost iniţiat de Corupţia ucide şi Iniţiativa România, fiind intitulat ”Noi vrem respect! Vrem un vot corect! Greblă demisia”.

Conform organizatorilor, aceasta este a patra zi de protest pentru „un vot corect”. „Suntem revoltaţi de fraudele comise în aceste prime alegeri dintr-un an istoric cum este 2024! Avem cazuri de fraudă în toată ţara, iar statul le ignoră, în frunte cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). De asta ieşim în stradă NU pentru un partid sau candidat anume, ci pentru a ne proteja democraţia! Este inadmisibil ca votul unui cetăţean să fie furat, indiferent cu cine a votat!”, au arătat iniţiatorii protestului, duminică, pe Facebook.

Protestatarii cer renumărarea voturilor acolo unde s-au înregistrat nereguli şi a buletinelor nule în secţiile unde procentul acestora este unul ridicat. ”Este datoria noastră să protejăm democraţia!”, spun iniţiatorii protestului.

AGERPRES

Sursa foto: Corupția ucide/facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.