Edi Iordănescu a mulțumit suporterilor români pentru sprijinul oferit echipei naționale la partida cu Ucraina.

Antrenorul echipei României de fotbal, Edward Iordănescu, a îndemnat, miercuri, la echilibru, înaintea meciului cu Belgia de la EURO 2024.

„De acum avem nevoie de echilibru. Am avut nevoie de mult mai mult decât am arătat în preliminarii ca să învingem Ucraina. Şi am reuşit asta. Acum, avem nevoie de mult mai mult decât am arătat cu Ucraina pentru a lupta în meciul cu Belgia şi a obţine ceea ce ne dorim. Aşadar, e nevoie de calm şi echilibru. Trebuie să fim ponderaţi, ca să putem rămâne conectaţi şi inteligenţi, cu o luciditate realistă care să ne protejeze resursele de orice fel înaintea acestui al doilea meci din grupă”, a transmis Edi Iordănescu într-un mesaj publicat de FRF.

„Vreau să vă mulţumesc, dragi suporteri români, pentru sprijinul incredibil”

Tehnicianul declară că tot ce a realizat echipa României s-a realizat prin realism, iar după rezultatul cu Ucraina, există riscul de a cădea în altă extremă.

„Fac acest apel şi pentru că venim după un adevărat carusel de emoţii în receptare trăit doar la extreme. De la starea dinaintea preliminariilor, la euforia calificării din postura de echipă neînvinsă şi câştigătoare de grupă. Apoi, la reacţiile diametral opuse de după amicalele dinaintea turneului final. Acum, după 3-0 cu Ucraina, riscăm să ne fixăm în altă extremă. Şi nu cred că drumul cel bun e unul al extremelor.

Niciodată şi nicăieri! Tot ce am obţinut împreună până acum s-a făcut plecând de la realism. Am fost realişti cu limitele noastre, ni le-am asumat curajos ca să ni le putem depăşi. Şi am făcut-o! O dată în calificări, încă o dată cu Ucraina. E un apel personal: acum, trebuie să fim iarăşi realişti. Ca să le depăşim din nou, în faţa unui adversar extrem de valoros şi rănit după 0-1 cu Slovacia. Şi am convingerea că le vom depăşi iar! Prin echilibru, prin disciplina muncii şi sacrificiul care ne caracterizează, prin spiritul de luptă neîncetată pentru fiecare bucată de teren, din prima secundă şi până la capăt! Echilibraţi, uniţi şi cu tot sufletul pe teren, până la capăt!”, a mai transmis selecţionerul.

Iordănescu a mulţumit suporterilor români pentru sprijinul „incredibil” oferit echipei naționale la partida cu Ucraina.

„Vreau să vă mulţumesc, dragi suporteri români, pentru sprijinul incredibil pe care l-aţi oferit echipei naţionale şi prin care am obţinut o victorie extraordinară în meciul de debut la EURO 2024. Cuvintele chiar sunt prea puţine acum ca să îmi exprim întreaga recunoştinţă. Din tribune, de acasă şi din fiecare colţ al lumii, am simţit cum prin afecţiunea voastră devenim toţi o singură inimă luptătoare, din prima secundă şi până la capăt!”.

România va juca următoarele meciuri cu Belgia pe 22 iunie (Koln) şi cu Slovacia pe 26 iunie (Frankfurt).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.