Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Afacerilor Interne să pregătească proiectul hotărârii de Guvern referitor la alegerile prezidențiale.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 21 iunie, că primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 15 sau pe 29 septembrie și că decizia va fi luată săptămâna viitoare. El i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de Guvern.

„În urma deciziilor luate în coaliţia de guvernare, îi solicit domnului vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de Guvern privind alegerile prezidenţiale.

Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date – 15 sau 29 septembrie – se va desfăşura primul tur”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Iohannis: Preşedintele trebuie să fie ales de români şi nu de partide

Anterior, miercuri, președintele Klaus Iohannis a declarat că alegerile prezidențiale din acest an pot fi ținute în septembrie, octombrie sau noiembrie, iar dacă este dorită mutarea datei trebuie să fie schimbată legislația.

„În ce priveşte alegerile prezidenţiale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, ele pot avea loc în septembrie sau în octombrie sau noiembrie atât. Dacă se vrea altceva trebuie schimbat în legislaţia şi cred că este prea târziu. Nu contează, după părerea mea, dacă au loc în septembrie, în octombrie sau în noiembrie, ceea ce contează este opinia românilor.

Este important pentru mine să subliniez că preşedintele României trebuie să fie ales de români şi nu de partide. De aceea avem vot direct şi de aceea cred că este important ca românii să se informeze şi să se intereseze, indiferent dacă în timpul campaniei se află la munte, la mare la birou sau în orice altă parte”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.