Subiectele de la proba scrisă de Limba română de la Evaluarea Națională „s-au scurs” dintr-un centru de examen din Maramureș! Mai exact, variante ale acestora au început să circule, marți, la puțin timp după ora 9.00 – ora de începere a examenului – pe grupurile de WhatsApp de părinți, dar și pe mai multe site-uri din presa centrală și locală. Incidentul este de o gravitate uriașă. „Vom sesizat poliția, este caz penal”, a declarat inspectorul școlar general de Maramureș Mihai Pop.

Subiectele de la proba de Evaluarea Națională s-au scurs din centrul de examen „Maramureș 3586”, potrivit variantelor publicate pe mai multe site-uri din presa centrală și locală, relatează Edupedu.ro.

Potrivit sursei citate, acestea au apărut la puțin timp după ora 9:00, ora de start a probei scrise de la Limba și literatura română, când peste 160.000 de elevi erau în plin examen.

Din primele informații, centrul de examen din care s-au scurs subiectele este o școală din Baia Mare. Acestea ar fi fost trimise și distribuite apoi pe mai multe grupuri de părinți, pe diverse aplicații de socializare.

„Vom sesiza poliția, este caz penal”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar general de Maramureș Mihai Pop.

 

Sursa: Realitatea de Maramures

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.