România a terminat la egalitate, miercuri seara, scor 1-1, contra Slovaciei, ultimul meci din Grupa E de la Campionatul European de fotbal din Germania.

Slovacii au deschis scorul în minutul 24, după lovitura de cap a lui Duda. România a egalat în minutul 37. Ianis Hagi a fost faultat în careu, arbitrul a dat penalty după ce a consultat sistemul VAR, iar Răzvan Marin a transformat impecabil de la 11 metri, direct în vinclu.

Punctul vital obținut de România în duelul cu Slovacia face ca elevii lui Edi Iordănescu să se impună în Grupa E, acolo unde tricolorii merg mai departe în optimi alături de Belgia. Slovacia a terminat pe locul 3, iar Ucraina a fost eliminată.

A fost cea mai echilibrată grupă de la Campionatul European. Toate cele 4 echipe au terminat cu 4 puncte.

Astfel, după o pauză de 24 de ani, România ajunge așadar din nou în fazele eliminatorii, urmând să întâlnească Olanda sau Slovenia în optimi, pe data de 2 iulie. Belgia va juca împotriva Franței, pe 1 iulie.

EURO 2024 – GRUPA E

Slovacia – România 1-1 (1-1)

Au marcat: Duda (24) / R. Marin (37 – penalty)

Deutsche Bank Park Frankfurt, 47.000 de spectatori

ROMÂNIA: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin – I. Hagi (Man 66), R. Marin, Stanciu, Fl. Coman (Sorescu 58) – Drăguș (Pușcaș 66)

Selecționer: Edi Iordănescu

SLOVACIA: Dubravka – Pekarik (Gyomber 90+2), Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (Bero 90+2) – Schranz (Duris 78), Strelec (Bozenik 70), Haraslin (Suslov 70).

Selecționer: Francesco Calzona

Arbitru: Daniel Siebert (Germania)

Cartonașe galbene: Burcă (45+1), Bancu (45+4), Pușcaș (88), Duda (90+1)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.