Calendarul alegerilor va fi stabilit după consultări cu liderii tuturor partidelor politice, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern de astăzi. „Data alegerilor să rămână cum am stabilit”, a spus liderul PSD.

„Țopăiala pe calendar afectează încrederea în parteneri, trebuie să înceteze! Ca premier al României, am obligația de a nu favoriza un partid sau o coaliție. Astăzi practic ieșim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care puteam promova Hotârârea de guvern ul de stabilire a datei alegerilor, convenită pe 15 septembrie.

De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. 

Aceasta este abordarea corectă, și nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu inițieze un act normativ convenit anterior. 

Nu voi răspunde provocărilor de a declanșa o criză guvernamentală și instabilitate în România”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern de astăzi.

Astăzi expirat ultimatumul dat, marți, de Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, care a spus că ministrul de Interne Cătălin Predoiu (PNL) trebuie să inițieze, până cel târziu astăzi, hotârărea de guvern pentru organizarea alegerilor prezidențiale pe 15 septembrie sau 29 septembrie.

Sursa: Realitatea Din PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.