Congresul USR a început sâmbătă la ora 10:00, fiind evenimentul în cadrul căruia delegații partidului vor alege candidatul USR pentru alegerile prezidențiale și membrii unui nou Birou Național. Partidul are trei candidați înscrise în cursa prezidențială – Elena Lasconi, Dumitru Stanca și Octavian Berceanu, iar decizia finală va fi luată în cadrul Congresului de sâmbătă.

Un număr aproape de 200 de membri ai formațiunii s-au înscris pentru un loc în Biroul Național. 

La Congresul USR, care are loc la Nord Events Center by Globalworth, sunt așteptați 600 de participanți. La ora 10:00, noua președintă aleasă a partidului, Elena Lasconi, va susține un discurs. Lucrările congresului vor avea loc între 10:30 și 14:00, fiind rezervate doar delegaților, fără acces pentru presă.

Între 14:00 și 17:00 va avea loc votul pentru alegerea membrilor Biroului Național și a candidatului USR pentru alegerile prezidențiale, votul fiind efectuat cu buletine. De la 19:00 va avea loc o conferință de presă pentru anunțarea candidatului pentru alegerile prezidențiale, urmată de numărarea voturilor pentru membrii Biroului Național.

Biroul Național USR este format din 24 de membri și președintele partidului și reprezintă structura executivă de conducere a formațiunii. Aproape 200 de membri USR au concurat pentru un loc în Biroul Național, iar membrii vor fi aleși de delegații filialelor la Congresul USR.

Elena Lasconi a fost aleasă președintă a USR, obținând 7.701 voturi și un procent de 68,14% din voturile exprimate. Lasconi a declarat că începe procesul de reconstrucție a USR și că membrii formațiunii vor lucra mai uniți și mai hotărâți pentru a preveni pierderea democrației din România.

Ea a anunțat că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale. 

 

Sursa: Realitatea Din USR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.