Luna iulie va fi marcată de temperaturi mai mari decât cele care ar fi normale pentru această perioadă a anului, în aproape toată țara, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Conform ANM, în perioada 1 – 29 iulie 2024, precipitaţiile vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei în cea mai mare parte a ţării.

Prognoza meteo pentru primele două săptămâni din iulie

În prima săptămână din luna iulie, temperaturile vor fi apropiate de cele normale doar în regiunile vestice ale țării. În restul României, va fi mai cald decât ar fi normal pentru perioada 1 – 8 iulie, în special în sud şi sud-est.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest va fi excedentar, mai ales în vestul şi nord-vestul țării.

Ulterior, în cea de-a doua săptămână a lunii, 8 – 15 iulie, temperaturile medii vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Vremea după data de 15 iulie până la finalul lunii

În săptămâna 15 – 22 iulie 2024, temperatura medie a aerului va avea valori mai mari decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a României.

Pentru ultima săptămână din luna iulie, estimările meteorologice arată că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toată țara, dar în special în regiunile sudice, potrivit Agerpres.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale, dar cu posibilitatea unui uşor deficit local, mai ales în zonele montane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.