Subiectele de la proba scrisă de limba și literatura română de la Bacalaureat au fost publicate online la doar câteva minute după începerea examenului. Acest incident a declanșat o anchetă la Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Reprezentanți ai ISJ Gorj s-au deplasat la liceul respectiv pentru a identifica persoana responsabilă de distribuirea subiectelor online. Conform regulilor, dacă un elev este găsit vinovat, acesta va fi eliminat din examenul de Bacalaureat 2024.  Proba scrisă se desfășoară până la ora 12, iar elevii pot părăsi sala începând cu ora 10:30.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina, a declarat pentru edupedu.ro, că, indiferent de circumstanțe, persoana vinovată va fi identificată utilizând camerele de supraveghere audio-video și va suporta consecințele. Inspectorii ISJ Gorj sunt deja în drum spre centrul de examinare pentru a investiga modul în care au fost făcute fotografiile cu subiectele.

Deoarece de data aceasta subiectele au fost distribuite sub formă de poze, iar nu în format PDF, se va urma procedura standard pentru identificarea și sancționarea persoanei responsabile, presupus a fi un elev. 

Ionuț Catrina, purtător de cuvânt al ISJ Gorj: “Inspectorii sunt deja pe drum aproape de centrul de examinare, urmând să verifice cine și cum a făcut pozele pentru că spre deosebire de data trecută când a fost în PDF, documentul, adică să spunem în original, acum sunt poze făcute cu telefonul și se urmează procedura: după identificarea persoanei, cel mai probabil presupunem că e vorba despre un elev, în momentul acesta se vor lua măsurile de rigoare, urmând până la eliminarea respectivului candidat din ceea ce înseamnă susținerea probelor examenului de bacalaureat.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.