În ultimele ore, Bucureștiul a fost lovit de o vijelie puternică ce a adus cu ea un val de pagube: Zeci de copaci au căzut secerați de vântul puternic, producând pagube și blocând circulația într-o capitală și așa sufocată de un trafic aglomerat.

În urma sesizărilor, echipajele ISU București-Ilfov intervin pentru a îndepărta arborii prăbușiți, și a transmis lista străzilor afectate:

– Pe strada Iacob Andrei -un copac căzut 
– Pe Șoseaua Giurgiului 88 -un copac căzut 
– Pe Șoseaua Berceni 104 – un  copac cazut
– Pe Strada Constantin Rădulescu Motru x Stanciu – un copac căzut
– Pe Șoseaua Colentina – un copac căzut 
– Pe Aleea Lunguletu-2 copaci căzuți
– Pe Strada Sechelarie – un copac căzut

 
 

– Strada Pache Protopopescu – copac căzut
– Bulevardul 1 Decembrie, Chiajna -Element de construcție căzut pe auto
– Strada Clucerului- copac căzut pe auto
– Corbeanca, str. Principala – copac căzut pe carosabil 
– Strada Roșiori – copac căzut pe auto
– Str. Aurel Vlaicu- copac căzut 
– Bd. Kiseleff-Copac căzut
– Balotesti, Șos. Unirii- copac căzut  pe strada
– Otopeni, strada Belgrad-copac pe auto.

ANM menține codul portocaliu de instabilitate atmosferică

Vremea instabilă va continua să facă probleme și în următoarea perioadă. ANM a emis două avertismente de Cod Portocaliu și Cod Galben, care cuprind întreg teritoriul țării.

 
 

Avertizarea de Cod Galben vizează intervalul de valabilitate: 2 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 10, iar fenomenele vizate sunt cele de instabilitate atmosferică 

Zonele vizate: În Crișana, nord-vestul Transilvaniei și local în Banat, Maramureș, Muntenia și Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Avertizarea de Cod Portocaliu vizează intervalul de valabilitate: 2 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 10, iar fenomenele vizate sunt cele de instabilitate atmosferică accentuată

 
 

Zonele vizate: În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și local în Banat și în Maramureș, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp.

Notă: miercuri (3 iulie) manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul și estul țării.

Imagine

Haos pe calea ferată: Două tronsoane feroviare din centrul și nordul țării sunt acoperite de ape. Traficul feroviar este oprit în aceste zone

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.