Selecţionata Turciei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins echipa Austriei cu scorul de 2-1 (1-0), marţi seara, pe Leipzig Stadium.

Echipa antrenată de Vincenzo Montella s-a impus prin dubla fundaşului Merih Demiral (1, 59), golul Austriei fiind semnat de Michael Gregoritsch (66), toate după cornere.

Practic meciul a început de la 1-0 pentru turci, care au înscris după numai 57 de secunde: Arda Guler a executat un corner cu efect, Baumgartner a respins în coechipierul Posch, apoi Pentz a împins mingea, iar Merih Demiral trimis în plasă. A fost cel mai rapid gol din fazele eliminatorii în istoria EURO.

 

Foto: (c) Thilo Schmuelgen/REUTERS


Foto: (c) Annegret Hilse/REUTERS


Jocul a continuat cu ocazii bune ale austriecilor, dar Baumgartner (3) a tras din marginea careului, puţin alături, iar apoi a fost blocat la colţul lung de Demiral (6). Lienhart (7) a ratat şi el după un corner.

Şi Merih Demiral (25) a creat pericol după un corner, la poarta cealaltă.

Prima repriză s-a încheiat cu un şut imprecis al lui Baumgartner (45+2).

Partea secundă s-a desfăşurat într-o singură direcţie, spre poarta Turciei, pe o ploaie torenţială.

Arnautovic (51) a fost găsit excelent în careu de Posch, dar a tras în portar. Laimer (53) a pătruns în careu, dar a şutat pe lângă poartă cu stângul. Posch (54) a intrat şi el în careu, însă şutul său a fost blocat de Demiral.

 

Foto: (c) Annegret Hilse/REUTERS


La una din puţinele faze ofensive ale turcilor, Arda Guler a executat un corner (59), iar Demiral s-a înălţat superb dintre Lienhart şi Danso şi a reluat la colţul scurt cu capul.

Austria a reuşit să revină în joc destul de repede, marcând după un corner executat de Sabitzer (66): Posch a reluat la bara a doua, iar Gregoritsch a trimis în plasă din apropiere. Austriacul a semnat golul 100 de la EURO 2024.

Gregoritsch (69) a reluat cu capul, fără emoţii pentru Mert Gunok. Portarul turc a fost testat de Grillitsch (75) cu un şut de la 25 de metri. Posch (84) a centrat în careu, Mert Gunok a ieşit riscant, dar Baumgartner a trimis cu capul pe lângă.

 

Foto: (c) Lisi Niesner/REUTERS


Echipa antrenată de germanul Ralf Rangnick a continuare asalturile la poarta Turciei, dar Barîş (90+4) a scăpat pe contraatac şi a fost aproape de gol, însă şut a fost respins de Pentz.

Austria a avut o ocazie uriaşă de a trimite meciul în prelungiri, dar Mert Gunok (90+4) a salvat golul la lovitura de cap a lui Baumgartner.

Austria a ratat şansa unei reeditări a duelului său din grupă cu Olanda (3-2), astfel că Turcia va juca în sferturi contra echipei Olandei, care a învins România marţi la Munchen cu 3-0.

Austria reuşea în martie să surclaseze echipa Turciei cu scorul de 6-1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.