Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că Valea Oltului va fi închisă pentru traficul rutier pe parcursul zilei, timp de o lună, în perioada 8 iulie – 9 august. Această măsură este necesară pentru efectuarea unor lucrări la autostrada A1 Sibiu-Piteşti, care implică defrişarea pădurii din zonă.

„Aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic, ar pune în pericol viaţa celor care trec prin zonă. Din 8 iulie până pe 9 august vor fi făcute aceste lucrări care sunt foarte necesare pentru autostrada Sibiu-Piteşti. Nu există alte variante. Vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări”, a declarat Sorin Grindeanu miercuri, subliniind importanţa şi inevitabilitatea acestei decizii.

Lucrările de pe un lot al autostrăzii A1 Sibiu-Piteşti implică defrişarea unei părţi din pădurea adiacentă, ceea ce generează riscuri semnificative pentru siguranţa circulaţiei pe DN 7 Valea Oltului. În acest context, autorităţile au decis să oprească circulaţia auto pe parcursul zilei, pentru a preveni orice pericol potenţial pentru şoferi şi pasageri.

În perioada menţionată, circulaţia pe DN 7 Valea Oltului va fi permisă doar pe parcursul nopţii. „Şoseaua va fi închisă doar ziua, pe parcursul nopţii circulaţia va fi deschisă”, a explicat ministrul Grindeanu.

Pentru a minimiza impactul asupra traficului, autorităţile vor anunţa rutele alternative disponibile pentru şoferi. „În această lună, colegii mei de la CNAIR împreună cu poliţiştii vor comunica rutele alternative”, a adăugat Grindeanu.

Ministrul a făcut apel la o mobilizare rapidă şi eficientă a echipelor de lucru pentru a asigura finalizarea lucrărilor în termenul stabilit. „Am cerut companiei să aibă mobilizare mare”, a precizat Sorin Grindeanu, subliniind necesitatea unei organizări riguroase şi a unei executări rapide a lucrărilor planificate.

 

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.