Un bărbat de 45 de ani din București a fost arestat după ce și-a infectat intenționat partenera cu HIV, incident ce ar putea să-l coste până la 15 ani de închisoare. Ancheta a confirmat că femeia, în vârstă de 49 de ani, a contractat virusul în stadiul B2.

Conform comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în datele de 14 iulie și 26 august 2023, inculpatul, conștient că este purtător al virusului HIV-SIDA, a întreținut raporturi sexuale neprotejate cu persoana vătămată. Actele sexuale au avut loc la adrese din municipiul București și județul Ilfov. Drept consecință, femeia a fost diagnosticată ulterior cu infecția HIV în stadiul B2.

Transmiterea voluntară a virusului HIV este o infracțiune gravă care intră sub incidența legii penale. Conform Noului Cod Penal, actualizat în 2024, faptele de acest tip pot fi pedepsite cu până la 15 ani de închisoare. Aceasta reflectă gravitatea acțiunii și intenția legiuitorului de a descuraja comportamentele care pun în pericol sănătatea și viața altor persoane.

Cazul este investigat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

HIV (Virusul Imunodeficienței Umane) rămâne o problemă majoră de sănătate publică, iar comportamentele care duc la transmiterea intenționată a virusului sunt extrem de periculoase. Infecția HIV netratată poate progresa la SIDA (Sindromul Imunodeficienței Dobândite), afectând grav sistemul imunitar și crescând riscul de infecții și alte boli.

Acest caz subliniază importanța educației și conștientizării în privința infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS). Utilizarea metodelor de protecție, cum ar fi prezervativele, și testarea regulată pentru ITS sunt esențiale pentru prevenirea răspândirii acestor infecții. De asemenea, comportamentele responsabile și informarea partenerilor despre starea de sănătate sunt cruciale pentru a proteja viețile altora.

 

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.