Pompierii salvatori au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru soluţionarea a 2.220 de situaţii de urgenţă, cele mai multe intervenţii fiind pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă – peste 70% din totalul misiunilor.

„În acest interval de timp, peste 1.500 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe misiuni fiind derulate în zona Bucureşti-Ilfov (281), urmată de judeţele Mureş (82), Timiş (79) şi Sibiu (78). De asemenea, colegii noştri au acţionat pentru stingerea celor 268 de incendii izbucnite în diverse zone ale ţării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăţi şi limitând pagubele materiale”, informează Biroul de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Din totalul incendiilor înregistrate, 182 de intervenţii au fost la arderi necontrolate (mirişti, vegetaţie uscată, deşeuri, litieră), suprafaţa de teren afectată fiind de peste 1.000 de hectare.

Eforturile pompierilor s-au concentrat şi asupra comunităţilor şi a bunurilor acestora, sens în care salvatorii au intervenit în 372 de situaţii pentru căutarea, deblocarea şi salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieţii, operaţiuni de descarcerare, precum şi în alte situaţii de urgenţă.

„În cursul zilei de ieri, în contextul caniculei, pompierii militari au efectuat 11 misiuni de transport şi distribuţie apă pentru zonele afectate de diverse deficienţe. Aceste intervenţii au fost esenţiale pentru a asigura aprovizionarea cu apă a locuitorilor din localităţile vizate”, arată sursa citată.

În perioada de referinţă, au fost transmise 31 de mesaje RO-ALERT. Din totalul acestora, 13 au semnalat prezenţa animalelor periculoase (urşi) în judeţele Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Suceava şi Vâlcea, 17 mesaje au vizat posibilitatea producerii unor efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase în municipiul Bucureşti, precum şi în judeţele Buzău, Călăraşi, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Iaşi, Sălaj, Olt şi Prahova, iar un mesaj a fost transmis la solicitarea IGPR, privind dispariţia unui minor în judeţul Argeş.

În tot acest timp, datorită eforturilor susţinute de pompieri pe durata misiunilor desfăşurate, şapte persoane aflate în situaţii critice au fost salvate. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.