România a fost inclusă alături de alte țări, pe lista statelor ai căror cetăţeni pot călători în Thailanda fără a avea obligaţia obţinerii vizei de intrare pentru o durată de până la 60 de zile.

Din 15 iulie, cetăţenii români care călătoresc în Regatul Thailandei în scop de turism sau de afaceri pentru o durată de maximum 60 de zile vor fi exceptaţi de la obligaţia obţinerii unei vize de intrare.

Decizia autorităţilor thailandeze este rezultatul demersurilor susţinute ale MAE, inclusiv prin intermediul Ambasadei României la Bangkok, care au vizat facilitarea procesului de eliminare a vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în scop turistic în această ţară, scrie Agerpres.

Thailanda și-a extins sistemul de intrare fără viză în 93 de țări și teritorii în încercarea de a revitaliza industria turistică. Turismul este un pilon cheie al economiei thailandeze care nu și-a revenit pe deplin după pandemie.

În primele șase luni ale anului 2024, Thailanda a înregistrat 17,5 milioane de turiști străini în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, numarul turiștilor este mic în comparație cu nivelurile pre-pandemie.

Majoritatea vizitatorilor au fost din China, Malaezia și India. Milioane de turiști vin în Thailanda în fiecare an pentru t

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.