După anunțul retragerii lui Joe Biden, vicepreședinta Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, susține că este pregătită „să câștige nominalizarea” democraților pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Fost procuror și senator american din California, candidatura lui Harris pentru nominalizarea la președinția democrată din 2020 a explodat înainte ca un singur vot primar să fie exprimat. Mai târziu a devenit partenera de campanie a lui Biden, dar s-a chinuit să-și găsească un loc în administrația de la Casa Albă după ce a preluat funcția de vicepreședinte. Desemnată să lucreze la problemele care implică migrația din America Centrală, ea a fost în mod repetat acuzată de republicani pentru problemele legate de trecerea ilegală a frontierei, scrie apnews.

Detalii despre Kamala Harris

Cu toate acestea, Harris a găsit mai multă proeminență ca avocat cel mai deschis al Casei Albe pentru drepturile la avort, după ce Curtea Supremă a SUA a anulat Roe v. Wade în 2022. Ea a jucat, de asemenea, un rol cheie în a ajunge la tineri și alegătorii de culoare.

În plus, performanța constantă a lui Harris după dezastrul dezbaterii lui Biden i-a consolidat poziția printre democrați în ultimele săptămâni.

Chiar înainte de aprobarea lui Biden, Harris a fost considerată favorită pentru a-l înlocui. Cu experiența ei în politică externă și recunoașterea numelui național, ea are un avantaj față de potențialii concurenți, inclusiv guvernatorul California Gavin Newsom, guvernatorul Michigan Gretchen Whitmer și guvernatorul Pennsylvania Josh Shapiro.

Continuarea, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.