ELCEN a semnat, marți, un parteneriat cu compania americană Sage Geosystems, pentru ca Bucureștiul să se poată folosi, în următorii ani, de energia geotermală din nordul Capitalei.

Proiectul ar urma să fie realizat cu finanţare din fondul de modernizare – a explicat ministrul energiei, Sebastian Burduja.

„Bucureştiul are energie geotermală în nordul capitalei, e păcat să nu o folosim, sunt foraje existente. Există date şi cu acest studiu şi cu finanţare din fondul pentru modernizare, în câţiva ani de zile vom putea beneficia pentru prima dată de energie geotermală în sistemul de termoficare bucureştean”, a spus ministrul Energiei, potrivit Radio România Actualități.

Energie geotermală, în următorii ani în București

Directorul Electrocentrale Bucureşti, Claudiu Creţu, a explicat care sunt etapele înainte ca acest proiect amplu să devină realitate. E important însă să începem – a spus el.

„În primă fază avem nevoie de un studiu de fezabilitate. Studiul de fezabilitate va arăta exact etapele următoare. Ca urmare, va fi nevoie de noi foraje, va fi nevoie de sonde, va fi nevoie de instalaţii, va fi nevoie de pompe care să preia această energie, partea de automatizare, digitalizare etc.

Vom merge către finanţare, specialiştii tehnici contractaţi de către fondul de modernizare pentru toate aceste proiecte se evaluează, vor evalua, vor vedea dacă acest proiect este fezabil sau nu sau dacă trebuie îmbunătăţiri aduse proiectului. La acel moment vom avea detalii cu privire la sume, cât, cum, câţi ani etc., dar e important să începem”, a declarat Claudiu Crețu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.